torsdag 30 april 2009

Valborg

Lars Dareberg är i Skottland och gör något kul.
Praktikanten fixar och trixar med sin målkamera i Schweiz och efter en snabb koll i vår produktion ser jag att han fick en pärla även från dagens match mot ryssarna.
Själv då?
Landskrona IP.
Det är också ett ställe att fira en Valborg på.
Mysfaktor : 0,2 av 10 möjliga. (solen sken ju lite i första halvlek)
Nu... hem till familjen.

squash

I bellevuehallen smäller Europaeliten bollar mot väggen och jag passade på att lära mig några knep och trix inför framtida fotografiska bataljer i glaskuben.
Jag tycker det har varit lugnt med sqaushen inom de utövande fotograferna den senaste tiden.
Möjligen har flugan avtagit.
Det börjar väl snart bli dags för några drabbningar.

lördag 25 april 2009

öl, grillspett och buss

Dagens reportage var en riktig höjdare.
Snart klar med tankning av korten.
Ibland blir man bara så jäkla glad när man håller på med det här jobbet.
Det är ju bara så underbart.
Bilderna kommer vara hemliga tills publicering.
I sommar någon gång.
Det blir nog rätt bra det här känns det som.

onsdag 22 april 2009

Veckans reklambild

Dagens reklamvägg ackompanjeras av Claes Hall som för andra gången i rad tar hem den fina titeln Veckans fotografiska position.
Ännu en gång hittar han en plats där han kan vila och slå sig ner i lugn och ro samtidigt som han låtsas arbeta.SM-slutspel i damhandboll mellan Eslöv och Sävehof.
Let´s just call it a wednesday night!

söndag 19 april 2009

1-1

Ett derby i fotbollsmeckat Malmö med Trelleborg som motståndare är inte att räkna som liknelse med de italienska smällkaramellerna på San Siro eller de argentinska slagen som kallas La Bombanera.
Jag vet inte vad derbyna i Skåne kallas. 
Kanske säger man bara "De e darby idao"!
Malmös burväktare skulle för övrigt hålla tätt bakåt i tre minuter för att slå nåt slags icke insläppta mål-rekord.
Efter 2.20 fick han hämta lädret ur nätet och så gick det med det rekordet.
Idag fungerade min remote. 

lördag 18 april 2009

Helgat varde sol

Och när så solens strålar lyser över Hästhagens IP och förärar oss sommarvärme utan dess like, då ställer man sig i det kyliga skuggpartiet på läktaren.
Vad gör man inte för lite skuggor.
Återkommer imorgon med fler bilder inom samma ämne.


fredag 17 april 2009

Claes och Wilton

Claes Hall från den ena av de två morgontidningarna i staden dyker upp på vilket sportevenemang man än må befinna sig på.
Han står oftast bredvid en och bara smyger och när man i pausen tar sig friheten och kika på hans skärm så har han alltid guldkornen. Det slår aldrig fel.
En blogg har han också, där han bedyrar sin kärlek till den skånska slätten.
Den hittar du HÄR.
Och här ligger han inne på den nysådda mattan på malmös nya arena och plåtar Malmös nya lirare Wilton.
Undrar om Wilton också gillar rögad ål, som några i Malmös lag verkar göra nuförtiden.

torsdag 16 april 2009

Kungen

Jag får en bild av kungen på Sydsvenskan.
Som man säkert kan tro så ser det ut som att jag fumlar med kamerorna när lirarna traskar förbi, men i själva verket utövar jag en helt ny fotograferingsteknik.
Skjuta från höften så att säga.
Allt för konsten.
Foto: Ingemar D kungensson

måndag 13 april 2009

På premiär

Allt var lagom fint och preparerat för galapremiär med grävskopor och betongplattor som utsmyckning utanför Malmös nya arena som är döpt efter en bank.
I pressrummet trängdes räkmackor, baguetter och chokladkakor och även om jag gillade korven på den gamla arenan så skulle man nog kunna offra sig på en räkfralla en vacker dag.
Fotbollens yttre attribut satt som en smäck under förkvällen, gräset var nyklippt och solen gasade så man blev röd i fejjan även om man inte vistades mer än en timme i UV-ljuset innan strålarna försvann bakom det Östra etaget.
Fotomässigt gjorde ju inte det så mycket eftersom ljusmätaren sköt iväg all världens väg när de sprang framför den soliga läktaren.
Förutom att jag inte plåtat boll på ett halvår och min orutin på hur mycket av de nya Nikon prylarna jag skall släpa med mig så kan jag lugnt konstatera i efterhand att det blev för mycket.

En kamera med vidvinkel och remotes bakom målet medan det i famnen trängdes en kamera med 600mm, en annan med 200-400 och en tredje med 14-24:a.
600:an gick ut starkt i första halvlek innan han byttes helt ut mot 24-70:an.
Det blev fanken för bökigt med två sånadär monster.
Remoten kunde jag nog också klarat mig utan, eftersom den valde att blixtra till mest under några halvchanser, men vägrade samarbeta när kulan borrade in sig i maskorna.

När Labinot dundrade in 1-0 och stack iväg på fel sida och kramade klacken satte jag fart bakom målet för att hinna dit samtidigt som jag på sant TV-spels manér fick ducka för flygande supportrar som fullkomligt rasade ner som laviner från läktaren.
Bilderna på Labinot hann jag inte få och när Agon mehmeti gjorde både 2-0 och 3-0 och var på väg till samma ställe började jag utdela svordomar att jag placerat mig på fel position... tills han behagade vända och njuta målkramar och pusskalas precis framför 24-70:an.
Bra byte av Coach Nilsson i 47:e minuten.
Ut med 600:an.
In med 24-70:an.Bättre gick det för Brundin på Sydsvenskan.
Även om han satte en och annan pärla från det tredje målet så borde han nog låtit vidvinkeln tala även under det andra målkalaset.

"OOoops satan, här kommer dem, dags å byta till vidvinkel!" "..Hupp.. .var faen tog de vägen?""..Ska de springa så jävla långt? Ah, Då kan jag lika bra skita i det"Nu rundar vi av för ikväll och ser fram emot Vångavallen i Trelleborg på Torsdag kväll.
När fanken skall de bygga ny fotbollsarena där borta?

söndag 12 april 2009

Gräset är grönt

Som synes börjar det växa till sig även inne på den nya stadion och även om det inte var den golfgreen som alla skriver och pratar om, snarare lite vildvuxen tremånaders stubb, så får den nog några plus i kanten trots allt.
Fin och fluffig var den och det var en av de fördelar man hade under dagens pressvisning.
Känna på mattan liksom.
Olyckligtvis hade vi ingen boll men det hade kanske inte varit läge att rulla småmål ändå.Annars känns det fortfarande som en byggarbetsplats i den där stadion och för en vecka sedan kändes det som ett mirakel om de hade fixat att kunna lira kula här imorgon kväll.
I ena hörnan står Konsum vagnen kvar som någon arbetare glömt när de var och storhandlade i helgen, full med bredbandskablar och diverse tekniska prylar som mitt otekniska öga inte kan avgöra var dessa skall kopplas in. En flashback till lumpartiden fick man när man steg in i Malmös omklädningsrum som påminde om en strikt militärisk lumparlucka med plåtskåp.
Precis så som det såg ut när jag gjorde lumpen på F10 i Ängelholm.
Motståndarnas dressing-room då?
Jo men visst, ungefär så som det såg ut när man skulle byta om för ett gympa pass på mellanstadiet.Imorgon klockan 18. Då skall det vara fullt på läktaren har de lovat.
Och jag hoppas att de kopplat in bredbandet.
Jag kör nog dit och parkerar i god tid.
16 pressparkeringar för 115 ackrediterade journalister känns som mins 99 pressparkeringar för lite.

måndag 6 april 2009

En bonus

Eftersom det ännu inte har klubbats igenom vad denna blogg skall handla om förutom fotografi och sport, så kommer jag även som en bonus lite då och då, informera er om läget även i de lägre serierna i fotbollssystemet.
Se detta inslag främst som en lite krydda i vardagen.
Ibland kommer jag saxa fritt från vår målvakt/sportchef/redatör Gunnarssons eminenenta matchreferat men idag är det endast matchens betyg som är officiella för allmänheten.
Inte av någon speciell anledning.
OBS! Notera även vår stora publiktillströmning.

Det är så de jobbar

Snart sparkas det boll på nytt gräs här i Malmö, och även om jag redan provgått den nya mattan så har jag inga fotbollsbilder att bjuda på.
Däremot en klassiker där Hasse Mattisson i MFF lär Afonso Alves skånska.
Filmade av Sydsvenskans eminenta filmare Lars Brundin.
Klicka på Play för att kolla den filmen.

..Och här är deras senaste som Lars Brundin även ligger bakom.
Den är skånsk och grötig i språket den också.
Men jävligt rolig!
Filmen med Håkan Malmström i badet kan du se under denna LÄNKEN!
Det är lite så de jobbar där uppe i huset.

torsdag 2 april 2009

300 jävlar

Eftersom jag pga av pappaledighet aldrig satt min fot på den fantastiska arena som Wennerholm på Aftonbladet rankar som den bästa i världen så var förväntningarna inte låga.
Vakterna var visserligen trevliga på stället, men positioner där vi kunde fotografera ifrån var det ingen som direkt tänkt på när de byggde arenan.
13 km upp i luften satt pressrummet och det var nästan så man skulle haft en stjärnkikare för att få tighta bilder därifrån.
På en liten planka uppe på långsidan kunde man dock trängas med tre filmkameror om man inte föredrog att stå bakom plexiglaset.
Till pressrummet kunde man endast komma om vakten lyste med sitt passerkort på den magiska hissknappen.
Det hade ju fungerat bra om bara vakten hade varit där när man skulle åka upp.
Nåväl, Wennerholm hade rätt i en del.
Arenan var fantastisk och ljuset skall vi ju inte tala om.
Rena solksenet.
Dock uteblev en del av den fanatiska publiken.
Det var ju trots allt kronorna på isen och inte de röda hökarna, som numera brukar dra fulla hus.
Dock hade jag inte tid att göra några specialare som praktikanten och ALU-arbetarn brukar göra när de går på ishockey eftersom jag hade annat att stå i innan matchen drog igång och dök upp ca 15 minuter innan pucken släpptes ner.
Vilket leder till att jag fick parkera min bil på en öde grusplan istället för den angivna parkeringen (press parkering var visst en liten detalj de för övrigt också glömt bort) , och trots att jag hämtat giltig press-tillstånd under dagen så var lilla lapplisan där och allt tyckte att denna kväll kunde kosta Daniel 300 spänn.
Tack säger jag. Där rök den lammfiolen till Lördagsmiddagen.
Nu blir det nudlar.

Även Jönsson på Sydsvenskan ansåg att pressrummet kanske innehar en fin mobilskugga eller så har han bara försökt hitta en avskild plats för sina scoop till morgondagen.
Förutom 300 spänn i böter så förlorade sverige också.

De Modiga

Min gamla klasskamrat från Biskops Arnö Maria Rosenlöf har vernissage i Malmö nästa vecka.
På Biograf Spegeln i Malmö visar hon bilder på barn med olika funktionshinder som tränar med Cirkus Cirkör!
Den 8 April !
kl.16-19!
Biograf Spegeln !
Foto: Maria Rosenlöf