fredag 19 april 2013

Snabbt

Det är ju inte klokt vad veckan springer iväg snabbt. ....Redan Fredag.
Den här veckan inleddes ju med ett 2 dagars besök i Stockholm och det var ett tag sedan jag var där uppe i stan.

Jag och Pieter hade fått äran att hålla vars ett föredrag på Fotografiska för Nikon och det blev ett fint evenemang det där.
Jag har aldrig varit i fotografiska undre lokaler och de borde vara något att fundera på även för andra årliga återkommande bildevenemang. Stockholm ligger ju faktiskt bättre till än vissa andra städer.

Nedan kan man se hur det såg det ut när Pieter berättade om sina projekt och böcker.
I bakgrunden ser man hans klassiska Bingobild som han tog i Söderbärke under vår praktikperiod, medan vi pluggade tillsammans.
Han berättade också historien om när han åkte tillbaka till byn, då även jag själv och Marcus Lindblad gjorde honom sällskap. Det var en speciell resa.
Många i byn var arga och upprörda över hans reportage där de tyckte han gjorde narr av byn, men det var bra gjort av Pieter att åka tillbaka och träffa dem.
Jag minns det som en ganska intressant grej allt det där, att lyssna på folks åsikter om när de själva hamnade i ett reportage. Det var inga glada miner, även om Pieter ofta berättade att han var där som journalist och inte för att göra en reklambroschyr för byn.
Framförallt minns jag en dam som var väldigt upprörd över en bild på en liten tjej som stod framför en vägg, och den där väggen saknade lite färg. "En sån ful vägg vill ju inte vi visa upp!" sa hon argt.
Men allt det där är ju en annan historia.

Och här ser vi mig berätta om lite olika saker, sportevenemang, hur jag brukar hitta min inspiration, fotografera med olika kameror, göra filmer och hitta på olika lösningar på jobb och reportage.
Det var en fin tillställning det hela där vi sedan avslutade med att sätta oss på en skärgårdsbåt och inta en fin middag till sjöss. Kocken verkade ha det lite körigt där inne i kabyssen och jag är väldigt imponerad av att han klarade skicka fram mat till 50 pers från det där lilla utrymmet.


Sedan jag intog skånsk mark i Onsdags eftermiddag har det verkligen fart på kameran.
Men nu är det Fredag.
Den här veckan sprang iväg snabbare än jag trodde.
Nu är det dags att börja boka in och planera nästa.
Glad helg!

måndag 15 april 2013

Huvudstaden


Imorse landade jag i huvudstaden men Stockholm bjöd inte på någon het vårvärme och sol direkt. 
Saknaden av utslagna tussilago, varm sol och nyckelpigor försvann dock ganska snabbt när jag checkade in på hotell Hilton vid Slussen och fick ett rum som inte gick av för hackor.
Restaurangen på det här stället har jag varit på några gånger men det här hotellet har jag aldrig bott på och det var inte dumt alls.
Att bo på hotell är ju inte dumt överhuvudtaget och det är nästan så man längtar efter frukosten redan nu, men riktigt så snabb skall jag inte vara.
Det är ju trevligt att ha något att se fram emot imorgon också.

Mitt provisoriska kontorsbord är som synes numera beläget med en helt acceptabel och tjusig utsikt över huvudstaden och den där avsatsen utanför fönstret stoltserar med en ensam vit snöfläck.
Förhoppningsvis den sista för i år.

På mitt skrivbord ser det däremot bra ut.
Förutom min dator så ligger där just nu även ett fint nytt exemplar av 3x3, som jag fick av Pieter Ten Hoopen tidigare idag.
Har man inte den boken så skall man gå ut och köpa den, för en fotobok som består av både Elin Berge, Pieter Ten Hoopen och Lars Tunbjörk bör man ha i sin samling.
Det är fint att hänga med den energiska holländaren under en dag och inspirationen och de sista diskussionerna om det vi skall sy ihop under morgondagens event för Nikon på Fotografiska gör ju att energin är några våningar högre än när man steg av flygplatsen och möttes av regnet.
Imorgon kommer bli en fin dag.
På många sätt tror jag.

Idag blir det nog en fin kväll också.
Snart drar jag nämligen ut på middag.

söndag 14 april 2013

Stockholm

Sitter en Söndag och lägger den sista handen vid förberedelserna inför en stundande Stockholmsresa.
Imorgon träffar jag min holländska kamrat där uppe i storstaden och tillsammans lägger vi upp något fint inför Tisdagens evenemang.
Medan jag fixar med det där sista så rullar den här låten mest i min dator och den blir man ju glad av.
Jag måste verkligen gå och se där Mumford & son´s på någon spelning, det verkar vara ett bra drag när de kör igång.

På tal om något helt annat så käkade vi idag upp fisken som jag använde som rekvisita i en plåtning för Magasinet Filter. Det kallas återvinning på högsta nivå.

måndag 8 april 2013

Kaffe och fika !

Nu blir det en del länkar från olika bloggar till den HÄR kaffeintervjun med Åsa men det kvittar, man kan ju aldrig fika för mycket!


söndag 7 april 2013

Måndag

Jag vet redan nu att morgondagen kommer bli en lång dag där jag kommer spendera större delen av dagen i mitt blå fordon körandes på landsvägar...men å andra sidan så gillar jag ju att köra bil långa sträckor så jag ser ju faktiskt fram emot det där.
Min första destination blir uppemot Hässleholms hållet så om musikern i Finja har vaknat när jag kör förbi hans krokar så kanske man borde smita in och snylta en kopp kaffe...

När jag når min slutdestination kommer jag spendera några timmar på plats och därefter styra hemåt igen och troligen nå Malmö igen framåt 00.30-snåret.
Jag vet redan nu att jag kommer vara helt slut när jag återvänder till Malmö eftersom jag är riktigt peppad på jobbet jag skall göra. Då går det alltid åt mycket energi.
Men den där känslan alltså, när man riktigt längtar efter att jobba och fotografera.
Den är fin.

I veckan annars skall jag lägga de sista förberedelserna på föreläsningen som jag skall ha tillsammans med Pieter Ten Hoopen på Fotografiska nästa vecka.
"Kom och sov hos mig så ses hänger vi lite kvällen innan" säger den gamla holländaren, och det skall bli riktigt fint att hänga med min tokiga gamla kompis igen.
Det var alldeles för länge sen jag träffade honom.
Det var faktiskt ända sedan förra sommaren, då vi sågs på det här stället och jämförde en frilansares fordon med en anställd....



Frankrike...

...vann fotbolls-VM 98.
Den här pokalen fann vi på området där vi gjorde reportaget i det tidigare inlägget.

onsdag 3 april 2013

Les Enfants Terribles

Om man hänger med på denna bloggen så kanske man såg att jag hintade om ett kommande fotbollsreportage i Offside i det HÄR inlägget.
Den tidningen kan man nu gå ut och köpa sig i vilken välsorterad handel som helst och då kan man få läsa om mitt och Alexander Piaugers besök på en av Frankrikes största fotbollsskolor, Clairefontaine.
Man får träffa den lille killen Jordan som har det väldigt tufft på skolan, och en av de största löftena, Yassine, som redan har skrivit proffskontrakt och fått samma nummer som Zinedine Zidane.
Ryktena om fransk landslagsfotboll har varit allt annat än fläckfri under de senaste åren och vi gick till botten med det hela och besökte nästa generation franska landslagsmän.
Vi fann dem på en anläggning långt inne i en stor skog några mil utanför Paris.
Mer om de små pojkarnas liv på skolan kan man se i vårt reportage som man kan läsa på 20 sidor i OFFSIDE #2-2013.
Reportern Alexander Piauger har skrivit en fantastiskt text så det bör man inte missa.