fredag 21 november 2008

Fotodag

Igår morse: Morgonkaffe på Café Solde och release utdelning av det nya bildjournalistik magasinet UNFOLD.

Det kommer att finnas gratis på vissa väl valda ställen och om man så önskade så kunde man skaffa sig en prenumeration på 6 nr för 300 pix. Klart man skall stödja ett magasin med bildjournalistik.
Första numret var snyggt som fanken med fem stora reportage, bla av Martin Parr, Moa Karlberg, Erika Larsen (det med barnjägarna som är så jävla bra), Jean-Christian Bourcart har plåtat folk i bilköer (kändes först lite väl konstnärligt, men när man kollat lite extra, så är det ett jävligt skönt reportage), och en lång text av Dexter Filkins om kriget i Afganhistan. Kändes lite väl maffig att läsa igenom, och det gör man nog inte heller på en halvtimme. Säkert intressant dock.
Man måste ju främja sånt här...
En prenumeration it is!

Igår Kväll : vernissage på Galleri Format.
Gamla bilder som gatan. Alltid lite skönt att kolla på som omväxling, men ETT besök under den utställningsperioden får nog räcka.

Idag: RockfotoVernissage och musik på Debaser i Folkets Park med The Sonnets på Scen. Det hade jag planerat in men det hann jag inte.

Nästan rema rama fotofestivalen i Malmö. Härligt! Mera sånt tack... det är alldeles för lite foto i denna stan!

3 kommentarer:

schmunk sa...

aaah Solde!! Trevligt. Unfold magazine verkar intressant.

Mattias Johansson sa...

Det får bli en pren. på unfold såklart. Du har det bra du som bor i södern där fotogallerierna avlöser varandra, eller kankse inte riktigt, men här i Kalmar finns inget sånt alls. Trist.

Daniel Nilsson sa...

Schmunk: Både Solde och Unfold. På samma dag. Fint som fanken! hehe!

Mattias: Jajamen. Klart man måste stödja en sån satsning!