onsdag 12 maj 2010

O´hoy Sailor!

En politiker i Malmö seglade iväg iklädd dykardräkt och vi andra lösa medifolk med styrman Johan Bävman från Sydsvenskan i fören, kastade loss ankaret från mediebåten och följde efter.
Mediebåten stoltserade för övrigt med att vara en rostig gammal skuta vid namn Pelle, men eftersom vi saknar både sjövana och heller inte brukar vistas ombord på lyxyachter så infann vi oss i situationen och tyckte att det var ok ändå.Lysande utsikter tyckte vi också att det var, tills vi insåg att vår båt inte kunde stanna närmare än 20-30 från objektet som vi skulle fotografera och trots Bävmans ihärdiga övertalningsförsök med kaptenen så gick det inget vidare.
Kapten svarade bryskt med att vi faktiskt redan varit nära, att han då borde tagit sina bilder och att det faktiskt är jävliga strömmar som inte syns. Skall vi krocka med bron eller den andra båten? Frågade han Bävman som lugnt nog instämde med ett "nähä..ok".
Det fick bli som det bli, även om vi hade större ambitioner.Vi njöt istället en kopp java och en Lundaknake och tävlade om vem som kunde ta snyggast bild på Öresundsbron. Bävmans kollegor i huset får se upp i kommande bildtävlingar.
Han tar snart hem veckans Bro-bild.
Sen gick han och la sig i kabyssen och tittade inte ut från fönstret förrän vi var i land.

4 kommentarer:

Erik Åström sa...

vilket äventyr :)

Anonym sa...

Om man ser på det översta fotot kunde man lika gärna har stannat hemma,om det då inte var för den goda maten.Ha ha.

Daniel Nilsson sa...

Jag håller med er båda två.. haha!

claes Hall sa...

Efter att ha jobbat 8 år som Lundafotograf och även har en karriär som knakekommentater till en reklamrulle så vågar jag slå vad om en hel del att det INTE är en Lundaknake du har i näven. Det låter konstigt med kombinationen kaffe och knake... Det är väl därför du avnjuter en härlig negerboll.