fredag 11 juni 2010

Fotografiska


Semestertider är tider när man är utan både nätverk och dator men när man sedan hittar rätt kod till det trådlösa nätverket så plockas burken fram ändå.
De som ännu inte varit på Fotografiska i människobyn har fortfarande något att se fram emot och de som redan varit där, inklusive mig själv, Åsa och herr Marklund idag, kan gå med ett leende på våra läppar i några dagar framöver.

Vilket ställe de ha ordnat här uppe i stan.
Det här stället kommer jag att besöka varje gång jag är uppe i huvudstaden.
Vi inledde vår visit med att frotera oss i de fotografiska bokverken och efter idogt letande i flertalet antikvariat och fotoboksaffärer de senaste åren, så hittade jag nu en nyutgåva direkt när jag klev in genom dörrkarman.
Christers kloka ord.
Jag högg den direkt eftersom det endast var två exemplar kvar och det gjorde jag rätt i eftersom den lite senare inte fanns kvar alls.
Marklund föreslog lunch direkt och vi nickade instämmande utan att protestera och de har fixat det fint där i lokalen.
Utsikten går inte av för några hackor i småland den inte. Inköpet av fotoboken, betalning av entréavgiften och lunch frossan gjorde att jag inom loppet av 15 minuter spenderat 725 kr redan innan jag sett en enda bild på utställningarna.
Men va fanken, vi fick mer valuta för stålarna när vi spenderade några timmar med Annie Leibowitz, Vee Speers, Anders Petersen, Lennart Nilsson och Joel-Peter Witkins bilder.
..Och jag tror ta mig sjutton att det tom blev ytterligare några fotoböcker innan vi åkte hem.
För övrigt så höll till och med konferensrummen högsta möjliga fotografklass.
Jag längtar nästan redan till nästa besök.

Inga kommentarer: