torsdag 20 oktober 2016

Vad har hänt sen senast...

Det har varit mycket att stå i med jobb under den senaste tiden.
En hel del reportage och bildredaktörsjobb den senaste månaden har gjort att man inte alltid hinner uppdatera den här bloggen så ofta som man önskar.

Men å andra sidan så går ju jobben före bloggen, och barnen går ju före kvällsjobben, så därför blir det lite som det blir med den här extra plattformen.

I början av September märkte man tydligt att semestern tog slut. Nya resor planerades och tidningsfabrikerna satte igång i full fart igen.
Jag passade på att åka en sväng till Åbo i Finland tillsammans med Axel Vikström och resultatet av det kan man läsa om i senaste numret av OFFSIDE.


I reportaget "Finlands sak är svår" kan man läsa om Hasse Backes utmaningar som förbundskapten för ett landslag i uppförsbacke.
Finlands VM-kvalmatch i Åbo spelades mot Kosovo, som för övrigt också gjorde sin första tävlingslandskamp någonsin. Läs reportaget, Axel Vikström kan sitt Finland.

I pressrummet i Åbo hann jag jag också träffa och utväxla några ord med trevliga dokumentärfilmaren Tom Alandh och vad han gjorde i Åbo kanske man kommer kunna se lite senare på Svt.
Tittar man lite extra på pdf:utdraget som är förstabilden i detta inlägg, och även i alla andra exemplar av offside, så kan man inte ha undgått att magasinet har en genomarbetad och väl uttänkt layout.

Just därför blir man också extra glad av att kunna jobba nära AD:n Kristoffer Öste som tillsammans med dessa tre nedan är nominerad till Årets AD av Sveriges tidskrifter.Läser man vidare i nummer 5 så kan man också se ett reportage av duktiga Björn Larsson Roosvall i Göteborg som tillsammans med Johan Orrenius varit i Ljungskile.
Reportaget handlar om tränaren Zoran Lukic som firade framgångar i Djurgården 2002 och 2003 med flera SM-guld och nu hittat en ny utmaning i Superettanlaget Ljungskile.


Tillsammans med Johan Orrenius har jag själv också varit och träffat Malmö FF:s Markus Rosenberg.
Han berättar mycket om pressen han lever med som spelare i Malmö FF och vad han kommer göra efter nästa säsong. Det här numret bör man alltså inte missa.
Du hittar det givetvis i alla välsorterade tidningshandlare.

Den senaste tiden har jag också hunnit med en del annat...
Jag fotograferade Lars Dareberg och Björn Hellström, för Dagens Industris räkning, som tillsammans gjort en bok om rockklubben KB.
Släppet av den där boken är på nedan angiven rockklubb den 28 Oktober.
Det skall man nog inte missa.
Stiliga killar.

En hel del annat har jag också hunnit med men vissa saker ligger ju på en lång publiceringstid och då det ju direkt olämpligt att visa det här innan det åker till tryck.

Det som däremot kan visas är en stor intervju som publicerades i DN Kultur med Nina Björk, som jag fotograferade i Svarta Lådans Studio/kök.


Vill man läsa hela intervjun som handlar om arbetet bakom hennes nya bok "Drömmen om det röda - Rosa Luxemburg" så tycker jag att man bör klicka sig in på länken HÄR.

De senaste två veckorna har jag farit runt lite varstans i Skåne och några av de senaste jobben jag gjort kommer du inom några veckor hitta i Svd, Offside, Dagens Industri och Tidningen VI.
Då är också tanken att denna blogg skall uppdateras lite mer frekvent.

På tal om något helt annat så gillade jag även Finlands-supporten Erik Forss tröja.
Hans längtan efter att se sitt fotbollslag spela VM i Ryssland har en del likheter av 90-tals serien Arkiv-X.


Inga kommentarer: