måndag 6 augusti 2012

Hyfsad grafik och Bolt

Ibland är det imponerande med grafik.
Se själv HÄR.
Undrar hur många timmar den här har tagit att göra...

Igår kväll satt vi bänkade framför televisionen och såg på när Bolt knatade hem sitt race och samtidigt minns jag inte riktigt hur jag resonerade under förra sommarolympiaden i Peking.

Då tyckte jag att det var viktigare att bevaka en tennismatch där Sverige spelade om guld (som om jag hade mandat att faktiskt välja var jag skulle vara... jo, lite mandat hade jag kanske eftersom jag var den gamla gubben i gänget och fick bära hövdingskruden).
Men men, eftersom jag spelat mycket tennis och denna sport låg mig varmt om hjärtat så minns jag inte ens att det var några riktiga diskussioner om vem som skulle bevaka vad, jag tog tennisen.
Märkligt resonemang kanske sådär i efterhand när man insåg att världens snabbaste man stod uppställd på starlinjen på ett annat ställe.
Det var inget vidare, ett silver blev det till Sverige i tennis, men så är det ju ibland.

Jag gläds åt att Praktikanten och ALU-arbetarn fick uppleva ett av OS-historiens mest magiska 100m lopp i alla fall. Det var de värda, så som de slet.
Så här såg det ut på tennisen... det var ju Federer som vann med sin kompanjon så det var ju trots allt inget blåbär som bärgade den guldmedaljen.

 Revansch täntke jag ta på 200m finalen i samma Olympiad men eftersom jag skaffat mig innerplansväst och fotograferade stavhopp så fastnade jag på gräsmattan och kom liksom inte ut förrän en minut innan det racet skulle börja.
Så jag fick positionera mig själv i bortre svängen och satsa på lite annat än springbilder den gången och han fann sina Jamaicanska jämlikar på läktaren så kom han hyfsat nära ändå.

Nästan lika nära som han var när han nästan tryckte armbågen i min vidvinkel efter världsrekordet under friidrotts VM i Berlin.

 Och har man missat min gode vän Niklas Larssons fantastiska bilder från 100m finalen igår kväll så kan man ju lätt klicka HÄR för att se dem.

3 kommentarer:

Peter Holgersson sa...

Härlig story med fina bilder och nyfiken på bakgrunden till Nisses och Joels smeknamn :-)

Daniel Nilsson sa...

Det var egentligen inte jag själv som myntade deras bevingade namn... utan en journalist som nämnde det i en mening inför OS 2008 när han undrade vilka de nya unga grabbarna var som skulle anlända till OS i Peking.

Bakgrunden till praktikanten och alu-arbetarns namn bottnar egentligen i Bildbyråns förmåga att anställa unga grabbar som knappt antagit rösterberättigad ålder, och som oftast kunde transporteras och flyga på ungdomsbiljetter, vilket följande journalist märkt genom åren.

Både praktikanten o Alu-arbetarn har gjort bra jobb genom åren och borde nog snart kunna få en fast anställning tror jag.

//Daniel

Peter Holgersson sa...

Ja nu kan de ju anställa sig själva :-)