tisdag 18 augusti 2015

När Brasilien slutade dansa


Är man intresserad av fotboll i ett samhällsperspektiv och långa berättande reportage så kan man köpa det nya numret av Offside och läsa mitt och Henrik Brandão Jönssons reportage om Brasiliens väg till återupprättelse efter fiaskot i VM 2014.  Brasiliens chans till revansch blev inte riktigt som de tänkt sig.

Reportaget "När Brasilien slutade dansa" kan man läsa på 22 sidor och samtidigt kan man passa på att läsa fotografen Peter Widing och Jesper Högströms eminenta reportage om Sveriges U21-seger på 30 sidor.

Det var två långa reportage tycker ni, men det är bara att glädjas när det fortfarande finns magasin och tidningar som satsar på genomarbetade reportage, bildjournalistik och långa berättande.

En del av bilderna när vi följde Brasilien under Copa América kan du se här nedan och fler kan du se om du köper tidningen.Missade man ett av våra andra reportage vi gjorde i Chile som handlar om gatuprotesterna, så finner man reportaget "Nu står Chile åter på Barrikaderna" under DN:s LÄNK HÄR , och några fler bilder från det reportaget kan man också se nedan.


Inga kommentarer: