måndag 6 september 2010

Kungen


Semestern är slut. Jag jobbar igen.
och landslaget är i stan.
Dagens behållning var inte när Zlatan bröstade ner kulan för att göra mål bakochfram utan följande scenario nedan:

Solen sken över Malmö Stadion och landslaget hade precis intagit gröngräset.
Den lilla hopen av fotografer som var närvarande hade tagit sig över till andra sidan gräset, med noga överseene av nitiska vakter som påpekar vikten av att inte gå för nära gräset.
Och då, helt plötsligt, mitt under pågående träning, så kommer det en figur, iklädd fotograf väst, stegandes rakt ut på grönbetet.
"Vem är detta?" frågar sig alla som stod på andra sidan. Här är en kille som genar rakt över planen, och det blev tom bättre än så, han bara stannade rakt på mattan och började plåta.Vid en närmare inzoomning med 400:an så behövde vi andra fotografer inte undra längre. När vi såg så förstod vi.
Det kunde inte vara någon annan än Kungen själv.
Efter ett tag började även någon av spelare peka. "Vem är det där ?" verkade vara vad de ville säga.. men kungen stod bara lugnt kvar och knäppte några rutor, log och tittade förnöjsamt på träningen. Efter ett tag, på något slags tyst kommando, tydligen när även spelarna förstod vem det var som kommit in på planen, så började de genast ställa upp och posera för honom. Det kallas pondus mina vänner.Och där stod han sedan. I lugn och ro betade han av lagbilder, mitt på mittcirkeln i gröngräset. När han var klar så dealade han lite med några ledare, och ingen vet vem som sades, men ryktet gick att lagledarna sa att de ville ha bilden själva. Vem vet.
Det är sådant som vi andra aldrig får reda på. Jag vet att de där fotograferna på Sydsvenskan brukar ha ett ordspråk om hur de jobbar... just nu kommer jag inte riktigt ihåg hur det där går, men det stämmer nog bra på kungen kan jag tänka mig.
Han fastnade ju på TV också förresten. Se HÄR.
Vi andra då, vi har mycket att lära av kungen.

3 kommentarer:

Erik Åström sa...

Vilken rolig läsning! Men även du fastnade på film. Du var med på SVT sporten

Anonym sa...

Jag rodnar Kungakram

Mattias Lundin sa...

Haha vilken sköning! =)