onsdag 6 oktober 2010

Stan Runt

Varje Tisdag spenderar vi ofast hela dagen med att för Skånska Dagbladets räkning göra ett reportage som går under vinjetten "Stan Runt".
Även om jag och min Malmökompanjon Herr Malmborg njuter av att vi får göra dessa bildreportage varje vecka, så torde vi nog snart kuskat stan runt både en och två gånger, men det gör inget.
Det finns alltid något nytt fint att hitta och en annan historia att berätta, i en annan del av Malmö.
Det är ju det som är det fina i det hela.

Igår begav jag mig ut på landet tillsammans med reporter Maria. På den enskilda landsvägen som vi bestämt oss för att landa på hittade vi, förutom odlade sockerbetor, både skyltfabriker, veterinärer och växthus.
Det hamnade som ett bildblock i tidningen ackompanjerat med några småbilder på fästingbiten hund.
Det blev snyggt redigerat som bara den och då blir man nöjd.
Är det fler än jag som inte visste att man faktiskt satt och gjorde bokstäver till skyltar för hand? I vissa andra delar av stan har vi inte alltid det helt lätt att hitta en kioskvältare, men det brukar på något vis lösa sig ganska bra ändå.
En gång hamnade vi på ett djurdagis.....En annan gång i en cykelaffär och en tredje gång i en italiensk avsmakningsprocess.
Och vid några andra tillfälle har vi tyckt att det här med container rengöring har varit en bra grej... Och vid två ytterligare tillfälle dök vi upp mitt i storstädningen av ortodoxa kyrkan och sminkningen inför Sopp-dansen. Nästa Tisdag hamnar vi någon annanstans. Var det blir har vi ingen aning om.
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra, jäkligt bra bilder vännen.
Kungakram

Daniel Nilsson sa...

Ingemar,
Man blir stolt över att få så fina ord av dig!
Tack!
:-)
//daniel