tisdag 14 januari 2014

Åsa och Lars bokreleaseÄr man i Malmö Onsdag den 15 Januari så släpps Åsa Sjöströms och Lars Åbergs bok "Sommarens Skiraste ljus - Om det dolda våldet mot kvinnor och barn".
Bokreleasen är på kvinnorättsförbundets lokaler på Djäknegatan 23, mellan kl 14 och 17.
Boken kommer att presenteras kl 15.

Boken, som är finansierad av allmänna arvsfonden dokumenterar kvinnorättsförbundets projekt BOM (Barn och mammor) som har som mål att både stödja och ge en stunds glädje och frihet till våldsutsatta kvinnor och barn.
Åsa har fotograferat på några av deras läger och med tanke på vad personerna gått igenom så är alla bilder anonyma, men hon har gjort det väldigt fint, och respektfullt.
Tillsammans med Lars Åbergs texter blir det en väldigt stark kombination i allt det allvarliga.

Boken kommer att skickas ut till alla riksdagsledamoter, till ministrar i regeringen, till länsstyrelser och till myndigheter, och alla som kan behöva mer kunskap på det här området.
Det är en viktig, men också hemsk bok.
Den skall man med andra ord läsa.

Liksom Åsa så har Lars Åberg gjort ett fantastiskt och stort arbete.
Flera kvinnor berättar i boken helt öppet om sina erfarenheter av våldsamma män, och isolering från släkt och samhälle. Tanken med BOM projektet och boken är att lyfta fram det delvis dolda våldet och att den skall sprida mer kunskap som kan påverka politker och myndigheter, så att det i slutändan kan leda till ett bättre skydd och vård, för dem personer som utsätts för våld.
Boken är gratis, och den kan man beställa genom kvinnorättsförbundet på denna e-post:
kvinnorattsforbundet@gmail.com
  
    

Glöm nu inte att beställa den (det enda du troligen betalar är portot) :
kvinnorattsforbundet@gmail.com

Inga kommentarer: