onsdag 18 februari 2015

Hotell


Nu har vi anlänt till en stad i östra i Turkiet och tillsammans med min kollega inledde vi den här vistelsen med att införskaffa lite lokal turkisk husmanskost ungefär vid 23-snåret på kvällen.

Det är alltid lika trevligt att anlända till nya ställen sent på kvällarna eftersom man nästa morgon vaknar och tänker "Jaha, är det så här det ser ut!!"

Jag minns en gång när jag jobbade på Bildbyrån.... jag flög kors och tvärs och under samma jobbresa flög jag under några dagar från Italien, till Tyskland, till England och därefter till Glasgow i Skottland som jag också anlände till ganska sent på kvällen.

Nästa morgon ringde någon från Bildbyrån och frågade vart jag befann mig och när jag tittade mig runt i hotellrummet hade jag inte en blekaste aning.

Jag drog undan gardinerna och kollade ut på gatan men eftersom jag anlänt på natten så hade jag aldrig sett den där gatan förut. Jag visste inte alls var sjutton jag var nånstans.

Eftersom jag samtidigt precis hade vaknat så hade jag inte ens en blekaste aning om vad jag ens gjorde där och bad att få återkomma.

Till slut kunde jag platsbestämma min destination genom en logga på hotellets brevpapper som ganska tydligt upplyste om att jag befann mig i Glasgow och några minuter senare kom jag på att jag faktiskt skulle fotografera någon slags friidrottsgala också.En annan gång vaknade jag på hemma i Malmö och Åsa undrade vad jag höll på med när jag rullade upp gardinerna mitt i natten för att kolla ut på gatan.
Jag minns att hon nästa morgon återberättade att jag svarat på hennes fråga om vad sjutton jag höll på med mitt i natten genom att ge svaret :
–"Jag skall bara se om där är någon snö på bergen, annars blir ju slalomen inställd idag".

Jag vet inte säkert, men jag antar att jag ganska nyligen hade kommit hem från något Vinter-OS just då....


Hotellet här är dock tjusigt.
Tittar man till vänster när man går ut ur hissen möts man av två stolar, ett bord och en palm.
Tittar man åt höger möts man av en inplastad dörr och ett vitt lakan på golvet.
Jag vill inte veta vad som ryms bakom den där dörren.

Mitt rum var däremot bra.
Glasbord, soffa, vattenkokare, internet, fyra kuddar och en stor säng.
Bra så.

3 kommentarer:

Daniel Stiller sa...

Hahaha...världsklass. Jag har gjort en liknande grej efter att ha varit i Madrid ett tag, avslutat med en partykväll och sedan tagit flyget hem. När de ringde från Landvetter morgonen efter att jag landat för att skicka ut väskorna till mig, så svarade jag först - Si?, i telefonen, och upplyste dem sedan om att de inte kunde köra ut väskorna till mig eftersom jag var i Madrid.

Daniel Nilsson sa...

haha! Lysande Daniel!
Känns skönt att det även är andra som är lite snurriga när de svarar i telefon! haha!

//D.

Lars D sa...

Underbart!
/LarsD