onsdag 16 september 2015

PSG - Malmö FF

I Måndags åkte jag till Paris och fick möjligheten att jobba för min gamla arbetsplats Bildbyrån och hjälpa till med deras bevakning av matchen PSG - Malmö FF i Champions League.
En sådan match vill man inte missa om man är fotograf och bevakar fotboll i Malmö.

Arenan där PSG spelar, Parc des Princes, är rena drömmen för fotografer.
Nätverket funkar lysande, fotograferna nere vid planen har ett eget trådlöst internet och att sända bilder till tidningarna direkt från kameran går snabbt som ett ösrgen.
Och ännu mer bra grejor är att de serverar hyfsat bra pressmat i fotografrummet också.
I Frankrike kan de sina saker.

Det enda som var lite irriterande var att de satte på rejäla sprinklers tre gånger innan matchstart och hade man inte stoppat in sina prylar i plast eller gömt dem under en bänk (vilket jag fick göra) så riskerade man att ha en sjöblöt utrustning lagom till matchstart.
De franska fotograferna skyllde på att de hade en brittisk planskötare.
Han var galen i att vattna tydligen.
Jodå, de där sprinklersen sprutade ungefär fem meter utanför planen också.
Visserligen blev man nästan sjöblöt ändå när himlen öppnade sig och Lars Darebergs lyckades med konststycket att fotografera en hårt arbetande fotograf, som glömt regnställ, och utan att få med en enda spelare på planen.

På läktaren fanns det ca 2000 tillresta Malmösupportrar....som kastade in en PSG-popocornbägare...

...och tittade man lite till vänster om Malmöklacken så fann man två norrlänningar.
Min gamla FotbollsVM:s kompanjon Niklas Larsson hade tagit plats på läktaren och då kunde man inte sitta och sova när man visste att Larsson höll ögonen på hur man jobbade där nere på planen.


Tillbaka på hotellet var vi klockan 01.00 och när jag tillsammans med min Bildbyråkollega Petter Arvidsson hade sorterat alla bilder, skickat det sista till tidningarna och gått igenom materialet så var klockan 03.20.
Då tyckte jag det var lagom att sova 20 minuter till 03.40 när jag begav mig ut till flygplatsen för hemresa.

Håll till godo nedan.
Här kommer en del av produktionen från Paris Saint Germain - Malmö FF den 15 September 2015.

 
 

Zlatan gjorde matchens snyggaste assist när han klackade fram till Edison Cavani som nickade in 2-0 målet bakom Malmös målvakt Johan Wiland och i det där momentet avgjordes hela matchen.
 

Nedan kan man se hur  några av de där bilderna såg ut i bland annat Expressen/kvällsposten.Här nere ser vi TT-Jonas som flitigt jobbar i PSG:s pressrum och honom stöter jag numera nästan bara på utomlands och det är ju lite synd för det är ju alltid lika trevligt att träffa honom när man är ute och arbetar. Lite synd att man inte hinner ses oftare bara.

Under Måndagen hann jag också införskaffa några presenter till barnen därhemma och till grabben köpte jag en låda med tre fotbollsfigurer.
En av dem var Zlatan som klackar en boll och den andra var Cavani som sträckte armarna i luften efter ett mål. Snacka om ironiskt sammanträffande.
20 minuters sömn var vad man hann med under natten och när jag stötte på Lars Dareberg på Charles De Gaule så kändes det som att vi båda hade lite påsar under ögonen.
Jag boardade flyget 05.30, somnade efter 20 sekunder på min plats, redan innan någon ens hunnit sätta sig bredvid, och vaknade fint när planet tog mark igen.
Två dagar i Paris. Det gick snabbt.

3 kommentarer:

Lars D sa...

Låt oss säga att onsdagen var helt bortkastad.
Det var som efter en USA-resa när man kommer hem.
Men nu är det nya tag idag, bra jobbat!

/LarsD

Daniel Nilsson sa...

haha, ja det kan man säga... jag trodde mina två timmars sovande på planet skulle räcka men icke.
Jag somnade gott ett par timmar till när jag kom hem.
Nya tag som sagt, bra jobbat själv!

//Daniel

Lars D sa...

Jag höll mig vaken faktiskt men under simskolan satt jag nästan och nickade vid bassängkanten:-)
Vid Irmas läggning var det godnatt för mig med...
Nu nya tag.
Tack!

/LarsD