tisdag 16 november 2010

Fotointresserad ?

Nej nej nej.. det var inte bara fotbollssnack på agendan igår.
Det är alltid kul när det även infaller ett och annat moment då man märker att man stöter på folk som både är intresserade och kunniga vad gäller fotografi och diverse teknisk utrustning.
Som den här mannen till exempel.
Han heter Johan Cruyff och har en VM-final och tre Europacuptitlar i bagaget men efter gårdagens diskussioner så är frågan om inte hans intresse för fotografi egentligen är större än det för fotboll.
För när han anlände till vår uppbyggda studio för sin första fotografering och fick fick syn på min ringblixt, så fällde han följande kommentarer samtidigt som han inte kunde sluta skratta...
– Hahaha...What kind of camera is that? I have never seen anything like that! It looks like a space ship.. when is it going to take of to the moon? haha!"
That was the funniest camera I have ever seen!" En sådan fotografi intresserad man var det länge sedan man stötte på och vår konversation om fotografi och teknik fortsatte även när han kom in för sina andra posering.
– "hahaha.. Look at that", sa han till Bob Houghton som stod bredvid, "It really is a funny camera!"
– "yepp, Pretty soon it´s gonna take of to the moon", svarade jag lite skämtsamt.
– "hahaha..No, i changed my mind, it doesnt look like a spaceship, it looks like something the dogs has around there head when they are sick.. haha! Yeah, it really does look like that! haha!"
Jag var tvungen att föreviga ett ögonblick med denna teknikintresserade man, och även instämma när jag ställde mig på samma sida som honom... jo, det ser faktiskt ut som en hundtratt.

...Och som man kanske förstår i den här inledningen så befann jag mig nere i en grå korridor under hela gårdagskvällen.
Norrlandskungen Mr Marcus Ericsson fixade det tunga jobbet på utsidan och bara se som han slet och jobbade (det är alltså Ericsson till höger i bild).
Jag hade det så klart trevligt där nere i korridoren, fast å andra sidan så verkar det varit lite mer konfetti där uppe... Nere i källaren var det lugnt och skönt och jag kunde tillbringa säkert hela 2 minuter med varje pristagare.
Nä, där kanske jag överdriver, vissa var lite mer stressade än andra.
Men om jag jämför med ifjol då jag själv befann mig på samma ställe som Norrlandskungen, dvs på golvet, så får jag nog säga att jag föredrog källarkorridoren bättre. Det var riktigt rolig må jag säga.
Speciellt när det händer roliga grejor, som under den här fotografering, men vad vi skrattade åt låter jag vara osagt.
Det var inte kameran denna gången, men se själv hur den ser ut. Det är ju en hundtratt.Det enda som jag själv bjuder på, vilket egentligen inte var någon större katastrof, är min fadäs när jag skall ta lite tightare bilder på vinnaren av guldbollen och drar fram min pall för att nå jämnhöjd när jag således märker att kameran inte går att höja mer än en meter från golvet.
Långa sladdar som slingrar sig runt pallben är ingen bra kombination men Bank på rosa Bladet underlättade situationen framför de 15 personer som omgav situation.
– Går det bra eller, hohoho?
Jojo, det löste sig nog ändå. Mr Z var trevlig som bara den. Men vänta nu, var vi inte tre fotografer igår... Jodå, Mr Malmborg var ju också där.
Han slet som en utter hela dagen med andra diversejobb, och anslöt lite senare på kvällskvisten, men hann likväl med att slita och göra ett stort hantverk även på kvällen.
Eftersom han kom från det ena till det andra, så bestämde vi oss för att ge honom en "fri roll" på gala-mittfältet så länge han gjorde det bra.
Och det gjorde han.
Därefter firade han med blommor.
Och sen gick vi hem.
......Eller nej, hem gick vi förresten inte.
Vi gick och käkade på hamburgare.
Men det var inte fel det heller.

3 kommentarer:

NickelKickel sa...

Ni är duktiga ni gubbar!

Anonym sa...

Härliga bilder::::Helt enkelt!!!

Daniel Nilsson sa...

Ja men tack, Du är inte så tokig själv NickelKickel! =)

Tack Erland!
Kul att höra!

//Daniel