fredag 13 december 2013

Bildvisning och 200 miljoner ex...

Bildvisningarna avlöser varandra den här veckan och redan i Onsdagskväll drog vi igång vår årliga bildträff i vårt vardagsrum där vi selektivt och noga försöker hitta några korn att skicka in till Årets Bild.
Det mest underhållande i de här träffarna är att ytan vi projicerar  bilderna på är fint belägen ovanför barnens pysselbänk, och det mest givande är att vi får fart på en del bra diskussioner om vad, varför, och hur mycket en serie skall innehålla, och byggas upp.
Det där utvecklas vi av och blir bättre och bättre på, år för år.

För några av oss blir Årets Bild en dyr historia, för några andra kommer vi lite billigare undan, men så är det ju när man går igenom en hel årsproduktionen. 
Här nedan sitter Anders Hansson, Jonathan Saruk och Emil Malmborg och livligt diskuterar Emil Malmborgs reportage som han gjort i Malmö.
Det kan bli en fin grej det där, och det kanske vi ser någon gång i Mars.
Som om vi inte nöjer oss där så fortsatte våra bildvisningar redan denna Fredagmorgon när vi som vanligt ställer till med Fotograf-Frukost här på vårt kontor Svarta Lådan och idag stod Åsa Sjöström bakom projektorn.

Hon visade en den reportage och bakom-kulisserna bilder från sin resa i Etiopien och själva bilderna kan vi inte visa så mycket av på denna bloggen, men jag lovar, ni kommer inte missa dem. 
De skall tryckas in ungefär 200 miljoner ex och vi lovar, vi återkommer mer i just det ämnet.

Idag kommer förresten Åsas första bok från tryckeriet som hon gjort med journalisten Lars Åberg och den kommer vi kunna skriva om när vi har den i handen.

Inga kommentarer: