måndag 16 december 2013

Natur 2 - Force of Nature

När vi ändå är inne på Natur-tema så fortsätter vi på samma spår som under söndagen eftersom det idag  ställs ut ett nytt exemplar av tidningen Match i tidningshyllan på sportaffären Stadium.
Då kan man bara således gå in och hämta sig ett gratis ex och det är en elementär upplevelse kan jag lova.

Under min och Sebastian Sundbergs 2-dagars utflykt till Hamburg så hann vi (förutom att instruera spelarna i en kurs i sportfotografi) även med att producera ett 12-sidigt reportage bakom kulisserna med handbollslandslaget och även fixa följande omslag med de fyra elementen, jord, luft, eld och vatten/kyla.
Visserligen så producerade Bildbyråns Carl Sandin "luft"-killen i Göteborg, så det där kan jag inte berätta något om, men de andra 3 spelarna fixade vi i Hamburg och det såg ut nedan som följer.

I det lånade konferensrumet på hotellet byggde vi upp följande fotostudio, riggade våra ljus och blixtar och lånade efterhand in de tre spelarna som vi bestämt skulle fylla funktionerna som eld, vatten och jord och som skulle bygga på artiklarna om de fyra elementen i laget.
Studion blev byggd och några av de inledande bilderna var inte mer avancerade än så här, utan singelplåtades med en hyfsad belysning med paraply och bakgrundsljus, och användes på detta sätt i magasinet.
Till de efterföljande elementbilderna fick spelarna lämna sin gula tröja utanför och inta en pose som skulle passa för sitt givna element och "originalbilderna" såg ungefär ut som den här på Niklas Ekberg.
Därefter lämnades bilderna snabbt samma kväll till tidningen Match:s duktiga AD Tobias Jageteg som under samma kvällar fixade resten i sina datorprogram.
Resultatet av Niklas Ekbergs bild ovan kan man alltså se direkt här under.

Slutligen sattes de fyra spelarna tillsammans till omslaget och de andra två som jag plåtade blev alltså jord och eld, där Tobias Karlsson och Fredrik Petersen stod för de två elementen.
Det blev rätt snyggt och coolt till slut tyckte jag.


Lite längre fram i samma tidningen kom det riktiga bildjournalistiska arbetet med reportaget "Inside Landslaget" och det kan man se på 12 sidor i magasinet och läsa en bra text av Sebastian Sundberg.


Här kommer för övrigt lite andra bilder från reportaget.
Efter 2 dagar med landslaget hann vi i alla fall både prata historia, framtid, målvaktskamper och erfara av det som spelarna oftast väljer att kalla "hotell-döden".
Denna hotelldöd fördrevs annars med att följa kampen om SM-guldet på datorerna, spela det obligatoriska playstationspelet eller poker för den delen.
Ja, ungefär som nedan.
Vill man se mer bilder så kan man bara gå in på Stadium och hämta sig ett exemplar.
Under de där två dagarna hann vi även i samma ministudio producera tre handbollsfilmer, men som jag nämnt förut på den här bloggen så kommer de troligen ut lite senare.Inga kommentarer: