måndag 5 december 2011

Ute i butiken

Förra veckan fick jag lägga mina vantar på Offside # 7 som då hade anlänt till butiken.
Av någon märklig anledning så prenumerar jag inte på några tidningar, jag är en sk lösnummerjunkie, och så är det med alla magasin jag läser frekvent.
Även om jag köper alla nummer av de magasin som är intressanta och aldrig missar något, så gillar jag att plocka från en hylla. Jag vet inte varför, men så är det.

Så här såg det i alla fall ut på sidan 20, då jag blev förärad att medverka i introt.
En av mina kamrater skrev "Vad är det för bild på dig i senaste offside, du ser ju tom snygg ut på den bilden" och för detta skyller jag på min sambo som fotograferat. Hon kan ju den där konsten med att lyckas ta bra bilder på folk.
En annan av mina skrivande kollegor sms:ade istället "Månadens medverkande i Offside! Det blir ju inte större än så!". Jag instämmer med det senare sms:et och är stolt över detta.
Vad som skrevs i den presentation kan man ju läsa om man har numret framför sig.
En annan grej man kan passa på att titta på om man har Offside i sin ägo sig är det där magasinets fantastiska layout.
Varje nummer är en fröjd för både bild och text och anledningen till detta är ju att man har möjlighet till bra dialoger både före, under och speciellt efter sitt arbete.
Det blir ju bara så mycket bättre då.

Vid lämningen av det materialet till det här numret kom jag själv med några förslag till hur man kunde lägga upp det, och några uppslag blev tom så som jag föreslagit.
Peter Widing, som själv har gjort några fina reportage i numret på både Mikael Lustig och "Texas" Johansson är en både inspirerande fotograf och håller i redaktörskapet precis så som man vill att det skall vara, och AD:n Kristofer Öste gör ju hela tidningen så snygg.
Inte nog med det så har också en av tidningens reportrar, Anders Bengtsson, blivit nominerad till stora journalistpriset under 2 av de senaste 3 åren. Bara en sådan sak är ju fantastisk för ett magasin som handlar om fotboll.
För övrigt så möttes jag av den här killen som tyckte att det var på sin plats att visa upp arslet i pub fönstret när vi spenderat vår första timme under reportaget i West Browmich. 
Det blev väl ungefär starten på mitt och Ulf Roosvalds reportage som hamnade på 19 sidor i tidningen.

Under den sista dagen däremot så möttes vi av folk som mer än gärna stoppade oss på gatan när de såg att vi hade en kamera och utbrast "Pleeease, take a picture of me when i pose and let´s be friends on facebook".
Jag tog en bild, men det här med facebook lät vi vara till en annan gång.
Jag hann med göra ett bildspel som jag visserligen visat förut men vill man se det igen så kan man göra det här nedan. 
Bara klicka på PLAY.

Annars kan man också läsa i redaktörernas inledningstext om varför vi inte fick fotografera på matchen mot Liverpool och vad det egentligen skulle kostat om vi fått för oss att löpa amok på pressläktaren.

Men vi fixade ihop det utan att ta matchbilder och jag fick ju sett mitt favoritlag Liverpool för första gången, även om jag denna gången höll på motståndarna, för reportagets skull.
Avundsjuk var jag på den här kvinnans mössa som verkade varm och fin, och upplyft och nöjd är man ju alltid ett bra tag framöver när man fått den här känslan av att allt fungerat bra.
Från biljettbokning till layout.

4 kommentarer:

Erik Åström sa...

Grymt stort att få medverka i denna bibel för oss fotbollstokiga! Grattis och jäkligt bra jobbat!
Fast vad är det jag läser!? Inte hålla på Liverpool, FY! :)

Daniel Nilsson sa...

Tack Erik!
Jag blev rätt nöjd själv faktiskt! =)

Min Liverpool support hänger i sedan 80-talets glansdagar! Ok, intresset har svalnat lite med åren, men man släpper dem inte ändå.
Du då? Är det West Bromwich som gäller eller?
//Daniel

Erik Åström sa...

Mitt Liverpoolhjärta går även det tillbaka till 80-talet.

Daniel Nilsson sa...

ja!! Du håller på Liverpool så klart!
Jag förstod inte riktigt betoningen på orden där... Jag trodde du menade att jag inte skulle hålla på Liverpool! Att det var fy! haha!
Men det är ju som det är, we never walk alone! =)

//Daniel