måndag 17 augusti 2009

Tidigt och sent pass

Imorse sumpade jag som sagt frullen för första gången, men detta berodde egentligen mest på att man måste befinna sig på arenen och ha monterat sin kamera allra senast en timme innan hela sessionen startar.
Detta skall alltså vara klart kl 09.00.
Jag bor 30 minuters tågväg från arenan och vill helst inte anlända dit kl 5 i 9.
Åtta slänger jag mig på tåget och började planera en fin position vid bassängkanten på vattengraven.
Ingen hade börjat ställa vid vattnet ännu så min fråga till den spansktalande fotochefen hur nära vattengraven jag kan placera min fotomaskin besvarades:
"Eeh bout tenty-firty centymiters" får jag till svar och lydig som jag är ställer jag den en bit bort, även om jag inte riktigt förstod hur nära han menade.
Efter kl 9 får jag således inte befinna mig inne på arenan och därför ser det extra misstänkt ut när de "rödvästade" börjar montera sina kameror.
Långt framför min och med total noll-respekt för att där faktiskt står en redan.
Bilderna funkade någorlunda, men under lopp två fick de rödbeklädda för sig att flytta sina ännu närmare kanten och eftersom jag inte kommer ner på planen så fick min kamera helt enkelt stå där den står.
Jag vet inte... men nog sjutton hade det väl blivit bättre utan kamerorna på bilden?Inför 100-finalen hade man gått och riggat och donat och laddat i två dagar och så blixtrar han i lite mer än nio sekunder och så var den finalen över.
Jag släpade med mig min 600-låda som pall och var vänlig nog att låna ut den till en kort japan som skulle plåta stafett.I övrigt så är det som det är när det är stora finaler.
Man får försöka hitta en plats som fungerar någorlunda från de platser vi blivit tilldelade, och sen får man cementera sina fötter i plattan och bli stående i tre timmar.
Så när Usain bestämmer sig för att fortsätta springa runt banen efter sitt lopp så är i princip 200 fotografer rökta på bilder, medan de sju (eller 8 kanske) som har "Rote Veste" kan följa med honom i lugn och ro.
Alla andra står kvar på sin plats och suckar.
"jaha", säger dem... "där sprang han iväg"
Och så får man rädda situation så gott det går på nästa varv.Jag råkade lyckligtvis sno åt mig en oanvänd internet kabel (som de stora byråerna betalt mucho monetas för att använda ute på banan) som låg och drällde på en trappa.
Så direkt efter loppet svischade jag hem ett 15-tal bilder, och gömde sedan kablen lite snyggt i trappan igen. Den tar jag imorgon också den där.

Annars bjuder jag på lite film som omäxling...
Dagens kameratur!

...och gårdagens taxiresa/kontor!
Sitta och fixa bilder till skön musik medan man cruisar genom Berlin en Lördag natt.
Det är sånt som kallas för balsam i själen.

Kvällens SMS för övrigt:
DavidH "Vilket Lopp, han är galen"
Nils Jakobsson: "Plåta Usain Bolt! Han vann!"
Åsa: "Är du beredd? Du har 9 sekunder på dig att plåta!"
LarsD:"ställ skärpan"
Fel skickat: "Köp mjölk, bröd och lite youghurt "

Imorgon är det inga förmiddagspass!
Det innebär sovmorgon.
Fruksoten då?
Nja... jag får se.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt Daniel! Scheissekul att läsa dina inlägg om VM och jag gillar din teknikporr-video med alla kameror längst innerplan. Berätta gärna mer om schöna tyskar du stöter på. Alltid kul =)

Anonym sa...

frgjuko jsdlm mv bhbbn h h cfybjj
rufus

Mattias Lundin sa...

Kul att följa dig under VM Daniel, även om jag hellre hade velat vara på plats=) Tråkigt med vattengraven, trisst när folk ska förstöra... finns det inga linjer?

//Mattias

Daniel Nilsson sa...

Hallå,
jag skall föröska skriva lite inlägg så gott det går och när man hinner! kul att ni gillar det!

Tja Mattias,
Nej, bakom vattengraven fanns inga linjer, och tanken var väl inte heller att man skulle kunna ställa precis vid vattnet vilket de gjorde. Bakom målgången finns inga linjer heller, men där gäller utanför banan eller stålstången som de satt upp.

Hej rufus
Japp, farsan saknar dig också!
Hälsa mamsen!