torsdag 23 maj 2013

Suck...

Det HÄR var ju väldigt tråkigt att läsa om när man är utomlands.

Tänk vad snabbt allting kan gå i tidningsvärlden.
Sydsvenskans bildredaktion, som verkligen låg på sin absoluta topp så sent som för bara 2-3 år sedan och under Lars Darebergs chefstid slog alla rekord. Tidningens fotografer var bland de bästa i Sverige, de hade de bästa bilderna, de mest drivna fotograferna och alla man pratade med ville ha sina praktikplatser och vikariat på Sydsvenskan.
Just då var tidningen nästan den största platformen för bra bildreportage i en dagstidning i Sverige och de slog rekord i hur många fotografer som fick både internationella utmärkelser och Årets Bild priser.
Nu halveras bildredaktionen!
Allt det där som bildredaktionen visade att den kunde göra för 2-3 år sedan var tydligen inte good enough.
Vad hände egentligen?

Det är ju tråkigt att en ledning inte inser att en fotograf inte bara är en fotograf, utan också någon som driver igenom idéer till tidningen, och arbetar som journalist.
Det skall bli intressant att se hur allt det där kommer sluta.
Det känns bara som att tidningen verkligen är på väg neråt.
SUCK....

2 kommentarer:

Peter Holgersson sa...

Man tror ej sina öron :-(
Att lilla Folkbladet i Norrköping (där jag vickar från o till) halverade från 4 till 2 fotografer kanske var väntat men att marknadsledande Sydsvenskan gör det känns overkligt...

Daniel Nilsson sa...

Jag håller med Peter, det både känns och verkar overkligt. Man undrar varför det alltid skall vara så att just bildredaktionen är den som oftast anses som minst viktig och alltid skall skäras i.

I de lägena kan man ställa sig frågande till om ledning vet, eller ens får reda på hur mycket en bildredaktion driver igenom, både idéer till reportage och deras driv om att inte tidningen skall se likadan ut varje dag. Jag är helt säker på att de inte vet, eller tror i alla fall, att man inte kommer märka någon skillnad, men att de bara lurar sig själva och inser först efteråt vad de går miste om.
I