tisdag 14 december 2010

Japan

För lite mer än två år sen tog jag till mig mod att starta igång den här bloggen och jag måste dock medge att mitt första inlägg någonsin inrymde mycket fakta och information, men kanske inte var det mest fantasifulla inlägget som publicerats på denna blogg.
Man fick ju förstås inse att man var tvungen att ändra på det där beteendet. Bilder var ju halva grejen, om inte hela egentligen.
Mannen på bilden nedan var den som påtalade att det här med blogg, det var något att satsa på, och så fick man några heta tips på hur det fungerade, det här med inlägg och kommentarer. Det första inlägget kom från Fukuoka. En liten by i Japan med några miljoner invånare, där vi i princip varje kväll gick och letade sushi som snurrade.
Notera blicken på mannen på bilden ovan, han kunde spana in ett rullbandssushi på mils avstånd och så var det bara att följa väderkornet. Och vi hittade alltid rätt.
Dock missade han just detta mästerverk, då det visade sig att TT:s utsände även han kunde spana in respektabla serveringar för rå fisk.Om vi bara kunde utläsa vad vi ätit så hade det kanske varit ännu trevligare, men det spelade egentligen ingen större roll, gott var det, och menyn var ju handskriven så det måste ju betyda att stället höll en formligen hög standard. Det är ju egentligen bara att studera bilden nedan så ser man hur nöjd man är efter att man nyligen mumsat i sig rå fisk med ris, serverad bakom ett mystiskt drapperi i ett skumt gathörn. Och så nöjd var man varje kväll efter att man intagit sin dagliga middag i landet Japan.Efter Japan blev det Kina och ett annat evenamang... men det är en annan historia. För lång för att skriva om här men om man klickar på den här länken så kan man i alla fall vittna en kort sammanfatting. Vill man se en längre så får man leta upp Augusti 2008 i bloggarkivet.

Inga kommentarer: