torsdag 17 november 2011

US Police...

Igår kväll träffade jag en person hemma hos en god kamrat och vi började prata om både det ena och det andra.
Han berättade en lustig historia att han blivit stoppad av polisen i USA när han satt och skulle mäta telefon frekvenser med en apparat i bilen.
Det måste sett otroligt lustigt ut, och han berättade att polisen såg väldigt suspekt ut, men lät det passera mellan raderna.

En nästan liknande historia kunde jag själv förtälja och den utspelade sig i IOWA på landsbygden.
Som jag berättat förut så har jag några besök hos Amish folken i bagaget, och det här var en händelse som jag nästan helt glömt bort, förrän det att jag återberättade den igår igen.

Eftersom folkslaget Amish lever helt utan modern transport så föll det sig rimligen så att jag var den enda som hade bil, och därför också det smidigaste och snabbaste transportmedlet.
De övriga, och vanligaste transporterna i samhället såg ut som nedan, och så här såg även jag själv ut i Februari år 2003.
Själva polisepisoden utspelades dock år 2006, när det var lite varmare klimat och några av ungdomarna i samhället bestämt sig för att fånga fisk och tälta vid en sjö.
Lite senare under samma kvällskvist så kläckte en av killarna den geniala idén att fylla en enorm vattenpistol med vatten och smyga på de intet ont anande tältkillarna och ge dem en rejäl vattenblöta i skogspartiet.

Eftersom avståndet var långt och natten var mörk så tog vi således mitt transportmedel, dvs bilen.
Vi rullade mot skogsdungen, fastnade nästan i lervällingen och parkerade till slut på vägkanten medan en av grabbarna hoppade ut ur bilen och begav sig in i skogsdungen med ett rödgult vattengevär i absolut högsta hugg.
Och där satt vi andra kvar i bilen och väntade.
Och väntade...

Till slut var det så mörkt runt omkring oss så vi knappt varken såg eller hörde någonting, förrän det tändes några lampor bakom oss i horisonten.
Den analkande bilen rullade i extremt låg fart, rullade upp lite sakta bakom oss och parkerade liksom vi, halvt nere i dikeskanten.
Lite märkligt beteende mitt i natten tyckte vi och undrade om vi skulle bli rånade, tills vi i mörkret kunde tyda att den bakomvarande bilen faktiskt tillhörde Iowa Police Department.
Efter några minuters stillhet i bilen bakom (det var nog då han kollade upp om vår bil var en stulen dito) så klev en bastant man ur bilen och stegade sakta fram till vår.
Ungefär som i en filmsekvens så kunde man några sekunder skymta en halvrund poliskostym försedd med handklovar, diverse stjärnor och brickor, och med ett svart pistolfodral dinglandes runt midjan, som parkerade sin kroppshydda utanför mitt fönster, och knackade pekfingret på rutan.
Jag tryckte på knappen i dörren. 
Rutan åkte ner med ett sus... bzzzzzzz....
– Good evening... Havin´ some trouble?
– Eh, No, not really.. we are just waiting for a friend who´s gonna play a joke with som friends that are tenting in the woods?
– Playing a joke with som friends in the woods? replikerade den runda polisen och jag insåg att svaret kanske lät lite misstänkt.
Kanske hade det låtit ännu lustigare om jag sagt att vår vän "is carrying a gun, a gigantic water gun! Probably the biggest you have ever seen!"
- Ok! Svarade polisen uppgivet, och stack huvudet in i genom rutan för att kontrollera vilka hattförsedda typer som satt ihopklämda i baksätet. 
Där satt tre killar i 20-25 årsåldern med halmhattar, enfärgade kläder och hänglsen, och som kanske såg lite vilsna ut.
- "Hello Officer!" var orden de i alla fall glatt svarade när han tittade in.
- "Hello boys" sa sheriffen, och ungefär vid den där sekunden insåg han nog att vi inte var några storskurkar som planerade skogsbränder eller dealade droger.
- "Ok, everything all right then!"
- "Ok officer, you are doing a good job" påpekade de tre i baksätet innan han rullade iväg.
Bara minuten senare kom en rejält svettig kille tillbaka från skogspartiet med en tom vattenspruta.
– ""OOh I got´em! The didnt see anything comin! They shouted "who is it??" and I answered "No one" and then I blasted them, and then I ran. I worked up a pretty good sweat in there!"" sa killen medan han pustade och frustade i passagersätet och vi insåg att han hade rätt i att han "worked up a pretty good sweat" eftersom det fullkomligt sprutade droppar från pannan.
- "hahaha, Wanna know what happened to us? ... we got caught be the police", sa en av de tre där bak.
- "Oh really", sa vattensprutsgrabben, "Ok let´s go home!"
 Ryktet spreds i byn att några av killarna blivit nersprutade av vatten under deras camping, de flesta tyckte det var roligt, men vi insåg att det inte var så smart av oss att ta bilen. 
Risken att jag skulle få skulden och således vara inblandad i allt bus var ganska given.
I fortsättningen tog vi hästen. 
Och vagnen.
Det var bättre så. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den där mössan kommer man ihåg. Jag ber dig ta med en mössa och vantar till mig när jag ska åka skidor och så tvingas jag åka runt i den jäkeln samt ett par tre-nummer för små fotovantar.

Daniel Nilsson sa...

haha! Den Mössan, den var syggg den, men den kanske inte gör sig på alla huvud helt enkelt, och man kan ju inte kan fotografera i tjocka tumvantar.
Nästa gång du skall på skidsemester i Norra Californien och ber mig ta med en mössa, så skall jag baske mig ta mig med en keps! haha!