onsdag 18 mars 2009

Nilsson-Waldner 4-0

Daniel Svensson från Oskarshamns Tidning gjorde mer i Kina förutom att vinna Årets sportbild.
Han berättar HÄR om sitt besök på J-O Waldners sportbar i Peking och genast fick jag en flashback till år 2005 där jag uträttade en av mina största sportprestationer genom tiderna, och troligen även en av mina största fotografiska prestationer.
Allt under en och samma dag.
Det hela började i Shanghai där jag och Aftonbladets skånska reporter Johan Flinck fick äran att göra reportage om den stora WA under hans sista medverkan under ett världsmästerskap i Bordtennis.
Pingpong spelaren från Sverige visade sig som väntat vara omåttligt populär i det stora landet och när vitryssen Samsonov blev hans överman i kvartsfinalen så var det av någon anledning inte vinnaren i matchen som de kinesiska autografjägarna väntade på utanför arenan.Men nåväl, om vi nu kommer till den viktiga delen i detta inlägg så gjorde vi, liksom Daniel Svensson, ett stopp på J-O´s bar i Peking en vecka senare.
Eftersom vi planerat en intervjuv så dök den stora WA upp i tid och efter att vi smörjt kråset med Toast skagen och svenska köttbullar, som för övrigt satt ypperligt fint efter två veckor i kina, så var jag bara tvungen att mäta mina bollkunskaper i sporten bordtennis.

Det lilla bordet lockade i hörnan och Waldner som troligen ansåg sig som självskriven vinnare gav mig en ledning med 9-0 i ett set till 11.
PANG PANG sa det och två kantbollar senare hade jag utskåpat den store Waldner med setsiffrorna 11-0.
- Det är en tre-setare! utropade Walder och även efter seger i det andra setet så bestämde han sig hastigt för att det faktiskt var en sju-setare.
Ännu några kantbollar, nätrullare och smashar senare så stod det klart att Daniel Nilsson, faktiskt utan några större besvär, utskåpat den store Waldner med 4-0 i set.
I hans egen restaurang.
"Du spelade grym pingis Daniel..." var den stora Waldners ord efter bataljen, men tillade också "...även fast det var ett litet bord".
Frågan är om bordet står kvar på sin plats eftersom det knäcktes i två halvor efter min avgörande dundersmash.
Under hela 2005 väntade jag på bragdguldet men till min förvåning blev jag inte ens nominerad.
Samma dag som Waldner fick smaka på den skånska smashen så gjorde jag och Flinck reportage på Sportskolan Schichahai i Peking.
Det gick ganska ok där också faktiskt. jobbmässigt vill säga.
Kommer jag att slå denna dagen i mitt yrkesverksamma liv?
Knappt troligt.

5 kommentarer:

Martin von Krogh sa...

Fan vilken cool grejh, spöa J-O, du den går inte av för hackor. Och det kommer bli väldigt svårt att slå den dagen! Hoppas allt bra annars.
Kram
Martin

Anonym sa...

Skånska Johan Flinck?
Har alltid anat att det är en kvinna men inte fått det svart på vitt förrän nu.
Tackar sär skrivnings bloggen för det!

schmunk sa...

På bilden ser man ju att J-O kör med pingisrack i glas eller kanske genomskinlig plast. Det går ju inte för sig!

Daniel Nilsson sa...

Tjena Martin,
Jo fanken, allt fint här och speciellt när man blickar tillbaka på gamla pingis segrar.. .haha!
Ser fram emot att se mer av ditt Afghanistan rep!
Må väl!

Tjena Låtsas reportern
Ibland är det ju så skönt att man vet att man valt rätt bransch. I den där skrivskolan kan man ju inte ens skriva skånska så som man säger det helt enkelt.."Skånskae". haha!

Tjena Schmunk
Glasrack? Nej nej nej! Inget sånt tjafs och fusk. Det var ett riktigt ultra-super rack!
Glasen stod bakom skåningen som fotade matchen, men det var inte så mycket kvar i dem... vilket kanske förklarar segern i o för sig!

FotoMix-bloggen sa...

Trevlig läsning Daniel, och tack för puffen.
Grattis i efterskott till vinsten också. Måste varit en mäktig känsla.
Mvh
/Daniel