måndag 4 augusti 2008

Simning och top-class beef

Idag var det fullt ös från morgon till kväll igen och liksom med fotbollstjejerna så skulle det ordnas något jippo med simmarna och japanska små barn. Ett hundratal småttingar, ännu en gång på prydliga små led och med autografblock i näven.
Oftast brukar pressträffar gå till på det förträffligt tråkiga viset att idrottaren sitter bakom ett podium eller går och hänger i foajén i mjukisbyxor och badtofflor, så allt annat än bilder från hotell miljö får vi väl allt vara tacksamma för. Frölander var poppis och fick japanerna att bilda prydlig kö. Simmarna tränade och vi fick röra oss ganska fritt och plåta på. Allt var till belåtenhet och dagen skulle bara bli bättre.
Sushi-Lars hade spanat in en kamera shop och tog med mig o DN-Jonas. Vi gick loss som tokingar. Mest av allt på små väskor med blixtlås som passar finfint till små kameraprylar.
Fruktansvärt bra, och billigt.

Av någon oförklarlig anledning dras den här bloggen mer och mer in på mat, men OS är ju inte igång än så då kan jag bjuda på lite recept och mat-tips.
Dagens obegripliga midddags meny:Vi pekade på de obegripliga orden, kyparen förklarade på sin bästa och förnämsta knackliga engelska, tills han insåg att han var bättre på att teckna! Det fanns grillad biff, kyckling eller gris, som man nu utan problemos kunde utläsa av hans da-vinci klotter...Vi tog en chansning: -In med lite av varje, sa vi, och insåg oss smått nöjda med vår order när vi får in detta mästerverk och ytterligare fem måltider...med kökets bästa "Top-class-Beef" som han uttryckte det! De förstod att vi västerlänningar bara nöjde oss med det bästa köket hade att erbjuda!Kvittot från denna kulinariska måltid kom nog direkt från skatteverket i Fukuoka (inkl moms): Notera att kocken tackar för god "match" på kvittot! Det var alltså VI mot Kocken! Vi vann! De tre kockarna vinkade av oss på trappan och insåg att de haft riktiga gourméer på besök!
Imorgon drar Sushi-Lars och hans kompanjon vidare mot Kina, men vi blir ett gäng kvar ändå.
imorgon mera träning!

Inga kommentarer: