måndag 11 augusti 2008

Varför?

Jag har frågat mig denna fråga massor av gånger men aldrig fått något bra svar av mig själv. Här har jag gått hela jäkla dagen. Ätit småkakor och druckit vatten!
Klockan närmar sig midnatt och jag står på en tennisplan och fotar sista svenskan som spelar för dagen.
På planen bredvid spelas dubbel mellan Australien och Argentina. Full av folk. Superfint ljus och världens tryck på publiken.
Knäpper några snabba på svenskan och fastnar sen i den andra matchen. Var bara tvungen att se den. 18-16 till Australien i avgörande set. Jäklar vad spännande! Nu är klockan 01.15 och jar fortfarande inte ätit middag. Varför stannar man och plåtar? Var är skruven som har ramlat bort från skallen?
41 bilder idag... oj oj oj. Det blir en del bilder när man går på tennis....

2 kommentarer:

Anonym sa...

41 bilder, haha. Hur funkar arbetsflödet? Väljer du ut och redigerar bilder och skickar sen till arbetsgivaren eller skickar du alla råfiler? Har fått upp ögonen för jobbet som sport/nyhetsfotograf genom att läsa ni os-fotografers bloggar.

Daniel Nilsson sa...

Det funkar som så att man själva väljer ut de bilder som man vill skicka hem. Jag skickar till Bildbyrån då eftersom jag är anställd och sen skickar de vidare till alla tidningar. Därefter är det upp till tidningarna vilka bilder de väljer att publicera. Vi plåtar allt i råfiler men skickar dem i jpeg så det blir inte så stort. Det blir en del bilder varje.
Härligt att du fått upp ögonen för sportfoto!! Satsa på det säger jag!
/Daniel