söndag 10 augusti 2008

Regn!

Vad jag förstod så hade kineserna byggt någon slags uppfinning som skulle skjuta bort regnet under invigningen och öppnings ceremonin. Det lyckades de bra med! Inte en droppe kom ner.
Däremot fick en stad i närheten smaka på resultatet igår... 100mm hade det vräkt ner på dem. Det var nog det som Peking sköt bort antar jag.
Idag kom regnet hit i alla och som tur var höll vi oss inomhus på förmiddagen. Inga svenskar i hetluften så jag och Joel (praktikanten) tog oss friheten att smita bort en sväng på gymnastik. Det blev en given klassisk bild på bommen. Så klart.Tennis var mitt nästa mål och som vanligt spelar man bara tennis i gott väder så det blev ju självfallet också uppskjutet i några timmar. Då har man tid att skriva blogg och fixa bilder. Fint! Kineserna sprang ut och torkade banan med handdukar så nu har de i alla fall kommit igång märker jag. Snart dags för sverige då... dubbel och singel matcher.
Ibland är det jobbigt att vänta på tennis...tycker kineserna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej !

Vi lovade i att bjuda på kinesiskt mattips !

Gå ner till slutet av den stora gågatan i Peking !
Där finns en tvärgata med massor av speciella matstånd ! En stor kvällsmarknad för mat !
Varför inte prova friterade fjärilslarver på spett (som din pappa gjorde ) !
Där finns även friterade sjöhöstar , fladdermöss ,ormar och andra delikatesser !Marknaden var öppen då vi var där för 2 år sedan så vi hoppas att den finns kvar !
Kan man äta rå fisk så ,,,,,,,,,,,,,,,,!
mamma o pappa

Daniel Nilsson sa...

Låter lockande med lite fjärilslarver men det blir mest press-mat.. pizza och hamburgare här! =)
Blir svårt att få tid att sticka på restuarangbesök men nästa gång i Kina skall jag nog ta en larv! haha!

Kramen!