torsdag 7 augusti 2008

Olympic Line!

HEJ DÅ du fina tjusiga sushi-Japan! Nu: Mot resans huvud-mål. Beijing!
Snarkade en timme extra imorse och lyxade till det med frulle på Starbucks med de sista japanska slantarna. På flygplatsen hamnade jag självfallet sist i incehcknings kön efter 100 kineser som liksom jag bestämt sig för att åka till Peking under OS!
Då dyker plötsligt GP-Peter upp som en såndär fixare.
-Daniel, vad gör du här, säger han. Vi tillhör ju den olympiska familjen, vi kan ställa oss i OS-kön, säger han, och pekar på en helt ledig disk med skylten "Olympic Line". Det var alltså bara att traska förbi hela kösystemet och visa OS-brickan. Förbaskat lyxigt!
Efter en mellanlandning på väg till Peking så utnyttjade vi det ännu en gång: Olympic Line!!
GP-Peter helt ensam. Utan kö, och dessutom filmad och fotograferad som en riktig olympier.Vad är detta?, undrade vi där vi satt i pressbussen på väg till vårt media-boende......Så här ska det se ut!...Olympic Line!Det första jag ser när jag sitter i minibussen på väg mot vårt rum är ALU-arbetarn! Vi vinkar glatt åt varandra men hinner inte prata innan jag fösvinner bort med bussen!
ALU-arbetarn förstod att jag nu hade anlänt och mötte upp med OS-pilsner på rummet i vår mediaby. Som riktiga män utbringade vi en skål över vårt fina boende och att vi äntligen funnit varandra. Vi slängde oss i en sen buss, slukade några köttspett på Press centrat med TT-Tobias och TT-Wikström och sen skålade vi ännu en gång. Denna gång i kaffe. Utanför MPC. Vi var kanske bara mest glada för att vi slapp umgås med praktikanten idag.Väl tillbaka i North Star Media Village där vi har vårt boende så inser vi att vi har dragit jackpot. En stor utomhus bar mitt i området ger en lätt behaglig semester feeling till det hela. Speciellt som det är 25 grader i luften och klockan är 24.00. Men imorgon börjar det!
Om ni dessförinnan känner för att läsa och se en snygg bild på ALU-aren så kan hitta det här. Ni kan även beställa en bild på honom som sidan erbjuder. Köp säger jag!

1 kommentar:

Lars D sa...

Vilken fin bild på bron.
/ LarsD