torsdag 14 augusti 2008

Att Ara eller inte Ara

Troligen guld, möjligen silver, och oturligen brons var väl tipset på Ara trodde alla. Att det skulle bli medalj var ju givet. Att han skulle välja att lämna pengen kvar på mattan var väl desto mer svårtippat. Nu gjorde han som han gjorde, och det blev ju en fabolöst stor nyhet. Det är ju ändå OS. Och han lämnar medaljen i protest. Oj oj oj. Nu blir det säkert stormöte fram och tillbaka bland alla OS-höjdare. Får man verkligen göra sådär kommer de att fråga sig?
Reglerna verkar ju visserligen knasiga i brottning och speciellt roligt blev det idag när flera brottare inte riktigt visste om de vunnit eller inte. Ordet tolkningssport har från och med idag en helt annan innebörd.Här står nog i princip alla svenska journalister och fotografer som fanns på plats i brottningshallen. Alla var tvungna att sätta sista citatet och knäppa en ruta när han går förbi Beijing 2008-skylten för sista gången. Klyschigt ? Javisst!
Under dagens middag snackades det hetskt om vad det var som hände i matchen? Vad var det domarna missade? Och vi också bevisligen. Ingen som vet.Synd var det annars om bjässen Jalmar Sjöberg som kastade 120-kilos bjässar till höger och vänster. Jobbade sig fram till en semifinal, blev fyra och stod för en grym prestation. Fyra på OS i 120 kilo-klassen! Den stora Bjässeklassen!
Den prestationen bara försvann i jämförelse med dagens nyhet.
Någon undrade när vi har tid att skriva bloggar. Tid har vi egentligen inte alls. Ok, ibland mellan vissa sporter sitter man och väntar lite grann, men för det mesta blir det efter dagens slut. Som en nervarvning helt enkelt. Man kan ju inte gå att lägga sig helt uppe i varv. Men ikväll blir det för en gångs skulle sömn ganska tidigt.

Inga kommentarer: