tisdag 9 oktober 2012

OFFSIDEI slutet av förra veckan damp det nya numret av OFFSIDE ner i brevlådan och nu finns den till försäljning i din närmaste butik.
Reportaget som jag gjorde tillsammans med reportern Christian Daun i Aachen i Tyskland för några veckor sedan inleds med uppslaget ovan.

Under våra dagar i Tyskland gjorde vi ett reportage om den svenska fotbollspelaren Freddy Borg från Sverige som spelar i det tyska laget Allemannia Aachen i Bundesliga.

I detta inlägg bjuder jag, förutom på några opublicerade bilder, också på en kort story om min första eftermiddag i Aachen på jakt efter information.

Innan visselpipan blåste igång dagens match som vi var där för att bevaka så hann jag lite hastigt bege mig ner till  fansens gula supporterhus som var beläget en kort promenad från själva arenan.
Huset, som var döpt efter Allemannia Aachen gamla legendariska tränare Werner Fuchs, som för ett antal år sedan dog under ett träningspass bara några dagar innan laget lyckades ta sig upp en division, tjänstgjorde nu som samlingslokal för en lokal supporterklubb.

Jag ville få tag på några supportrar som kanske kunde bidra med något intressant och på frågan om vem vi skulle göra reportage om svarade jag följande:
"Freddy Borg! Det skall bli ett reportage på runt 15-20 sidor i ett fotbollsmagasin som heter Offside".
En av de flipflopsprydda supportrarna med lagom rund ölmage och med ännu en kall i handen, tittade på mig och ställde följande motfråga...
"VA! Är ni här i Aachen och gör reportage om Freddy Borg? Varför skriver ni inte om Zlatan i Paris istället... han läser man ju mycket om!"
Svaret på frågan kanske kan vara just därför.

Det finns en del väldigt intressanta historier att berätta som inte alltid inleds med bokstaven Z och det finns en fotbollsvärld som man inte läser om varje dag.

Som den om Freddy Borg, som spelar i tyska tredjedivisionen, inför 30.000 åskådare, varje vecka.
Hur hamnade han egentligen där?
Svaret på den frågan och 20 sidor om Freddy Borgs fotbollsöde och äventyr kan man läsa om man går ut och köper sig en tidning.

Offsides flitiga och trevliga fotograf/bildredaktör Peter Widing slår i samma nummer till med inte mindre än tre stora reportage där han bland annat varit både på Island och i Helsingborg.
Med andra ord, det finns alltså både mycket bra bilder och intressanta reportage i det här numret.

Jag vet inte hur många av läsarna av den här bloggen som är intresserade av fotboll men den som har missat att Johan Orrenius nu lämnat kvällstidningsvärlden för att bli delad chefredaktör på Offside har ju missat något.
Tillsammans med Henrik Ystén och Anders Bengtsson driver de tre numera bloggen De Tre Redaktörerna och den kan ni ju lägga till i era bokmärke direkt.

Angenehm lektüre! (som man säger på tyska!)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jädra fint reportage om Freddy kompis!!! Imponerad!

Daniel Nilsson sa...

Tack kompis!
Det värmer verkligen att att få trevliga och fina kommentarer!
Kul att du gillade det!
//Daniel