söndag 7 oktober 2012

På spåret

För bästa inlevelse och effekt kan man läsa följande rader med Ingvar Oldsbergs göteborgsdialekt.

För 10 poäng.
Den fotografiska resan tar sitt avstamp i de södra delarna av moder Sveas land i en stad där invånarna har lika långt till den internationella kontinenten som till närmaste falafelrestaurang.
Bakom oss lämnar vi en centralstation som denna morgon står till tjänst med morgonstängda affärer i stålgaller och diverse förfriskade unga män som anländer med en gångstil som är allt annat än spikrak.
"Var kaon man tjöööpa biljett.. ja ska ti Helsingboorg...." är det enda vi kan avslöja från deras dialekt som hittils kan skvallra om från vilken plats i landet vi startar vår färd.
På spåret ut ur staden passerar vi stadens högsta skysrapa där sonen till en kvinnlig fotograf ofta påtalar att de på den arbetsplatsen bara sitter och äter tårta.
Detta är fel.
Det finns faktiskt två ännu högre byggnader till i denna stad.
Omgivna av nedlagda järnvägsspår som till synes inte har blivit restaurerade sedan hedenhös lämnar vi denna stad på väg i nordöstlig riktning.....


För 9 poäng.
Vi passerar på vägen ett mindre samhälle som inhyser stora delar av Sveriges studentkår och i närheten ligger även en mindre känd liten håla dit en inflyttad kvinnlig fotograf från Stockholm någon gång velat köpa hus och fått följande svar från sin man "aldrig i livet, det där är en håla".
Vi rullar vidare mot slutdestinationen och vi kommer stanna för ett byte i en by med ett namn som innehåller en av de tre huvudingredienserna i pannkakor.
Vart är vi på väg? Är ni något på spåret?

 För 8 poäng.
Efter en alltför bekväm färd i vår bestämda riktning så bestämde sig vår programledare för att slumra till och hade på vägen missat ett antal avgörande ledtrådar för att denna tävling skulle klara av att få en fortstättning.

Så tills nästa avsnitts sändning, som vi dock betvivlar kommer att återupptas, så ersätter vi istället ovanstående frågesport med ett liten skön sångstund och ett klipp från VM i snygga frisyrer och klädmode.
2 kommentarer:

NickelKickel sa...

Pennybridge!

Daniel Nilsson sa...

2:a klass drar i nödbromsen och vi får en vild gissning på en utlandsdestination men vi kommer inte lämna landet som har pengar på ishockeylagets bröst. Möjligen blandar 2:klass kupén ihop en känd låttitel av gruppen från Liverpool med destinationens slutmål eller så är han bara något hett på spåret.
Vi rullar vidare utan att avslöja mer ledtrådar.

Ännu så länge är det tyst i 1:a klass kupén.